Costal Rowing Huizen - Hemus (Gaat dit jaar helaas niet door)

 
Inschrijfperiode
vrijdag 25 februari 2022 t/m zaterdag 30 april 2022
 

Tweedaagse Costal toertocht (Gaat helaas dit jaar niet door)

costal-roeien-huizen

Coastal Rowing is feitelijk ‘roeien op groot water’ met wind en golven en stroming, grote vergezichten en mogelijkheid tot langere tochten en bezoeken aan andere havens.

En dat in boten met dezelfde roeitechniek als de ‘gebruikelijke’ roeiboten: rolbankjes en slidings en nadruk op cadans en inpik etc. Iedereen, die het zeeroeien eenmaal heeft ervaren, is enthousiast over beleving van ruimte en natuur op groot water. Inmiddels heeft Coastal Rowing volgens de KNRB zich ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport die hoog op de prioriteitenlijst staat van zowel internationale roeifederatie als KNRB. Daarnaast wordt toerroeien op groot water bevorderd. Ook bij RV Naarden kun je aan Coastal Rowing doen. Oftewel: Coastal Rowing Gooimeer.

 

Als er genoeg animo is bij Hemus om een tweedaagse coastal toertocht te maken kunnen we dit organiseren vanuit RV Naarden (locatie Huizen). Zij bieden aan om hun 2 boten (2 Z4+ en misschien nog 1Z2+ erbij?) hiervoor ter beschikking te stellen.
De tocht bestaat uit 2 trajecten van +/- 30 km.

- Dag 1 Huizen – Hemus op vrijdag.

- Dag 2 Hemus - Huizen op zaterdag.

Op vrijdag vanuit Huizen over het randmeer naar het Raboes, de Eem op naar Hemus. En op zaterdag - eventueel met een andere crew - roeien we de boten terug naar Huizen.

 

Interesse peiling

Voordat we deze tweedaagse definitief willen aanbieden willen we inventariseren of er behoefte is aan deze (tweedaagse) toertocht met coastal boten.

 

Door je aan te melden op deze pagina geef je aan geïnteresseerd te zijn. Als er genoeg leden interesse hebben in deze toertocht gaan de deze tocht definitief maken en kun je voo réén of voor beide dagen inschrijven.

De idee is dat we op een vrijdag/zaterdag in juni deze toertocht willen organiseren. Zodra meer bekend is over de kosten wordt dit hier ook op deze pagina gecommuniceerd.

 

Opgave van interesse geeft nog geen verplichting aan deelname.

 

Introductiedag

De commissie coastal rowing van rv Naarden heeft al 2 vieren liggen en biedt nu aan om een introductiedag te organiseren voor alle leden van de Natroweemus in mei (meer info volgt/ inschrijving en aanmelding van individuele leden van Hemus kan tzt via de website). Daaropvolgend organiseren zij bij voldoende belangstelling een clinic van een aantal lessen voor stuurlieden en roeiers in het coastal roeien.