Weesp

woensdag 14 september 2022

 
Inschrijfperiode
maandag 1 augustus 2022 t/m zaterdag 10 september 2022
Aantal deelnemers
maximaal 16
Aantal beschikbare plaatsen
4
 

Toertocht Weesp-Naarden 14 september

weesp 2

We roeien vandaag een rondje Weesp-Naarden en lenen 4 wherries bij roeivereniging Weesp. Het wordt een afwisselende tocht langs vestingsteden en door twee sluizen: één bij Muiden en één bij Uitermeer. We roeien via Muiden naar Naarden. Daar stappen we uit voor een lunch. Na de lunch roeien we via fort Uitermeer terug naar Weesp.

 

Omdat we in wherries roeien en de tocht ongeveer 23 km lang is, is dit ook voor beginners in het toerroeien een geschikte tocht. Je zit in de wherrie met z'n tweeën op de stuurplaats, je kunt elkaar vaak afwisselen bij het roeien én de tocht is niet al te lang.

 

Roeivereniging Weesp is gehuisvest in een rijksmonument, eigendom van de gemeente Weesp en gebouwd in 1936 als zwembad naar ontwerp van de toenmalige gemeentearchitect Kors Breijer. Een prachtig pand direct gelegen aan de Vecht gekenmerkt door z’n houtbouw met een rietenkap over twee vleugels en een hoger uitgebouwd middenstuk. In de beide vleugels van het gebouw is een groot deel van de vloot ondergebracht. Naast het pand staan twee prachtige molens. 

 

Lengte van de tocht: 23 km

Vertrek vanaf Hemus: 9.15 uur

Verwachte terugkeer op Hemus:  rond 16.00 uur

Kosten: 15 euro plus eventueel lunchkosten

Organisatie: 

José van Renswoude (jeduowsner.[antispam].@gmail.com, mob: 06-51651807) en 

Lia Schreurs (85sruerhcsail.[antispam].@gmail.com,  mob: 06-40924758)

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisatoren van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.

De toertocht van Weesp wordt op 14 september gehouden. Meer info volgt later.

 

weesp

 

 

Inschrijven