Toertocht Raboes (36 km)

zondag 26 maart 2023

 
Tijd
09:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 18 februari 2023 t/m maandag 20 maart 2023
Locatie
De Villa Huis van de Watersport, Amersfoort
Aantal deelnemers
maximaal 40
Aantal beschikbare plaatsen
21
 

raboes-logo

Toertocht Raboes.

 

Ook dit jaar is de aftrap van ons toerjaar de gebruikelijke dagtocht langs onze mooie Eem naar ‘t Raboes, aan de monding van het Eemmeer.

Want tot Baarn kennen we het wel, maar wat voor moois is er nog te zien voorbij de brug van de A1? We komen langs het pontje in Eemdijk en verder.

eemlint

Moeilijkheidsgraad

2 - enige conditie nodig. Goede kaarten aanwezig – vrijwel geen beroepsvaart – rustig vaarwater.
We verzamelen om 9:00 bij Hemus en varen met een groot aantal boten (C4x) richting het Raboes, tot bijna aan de monding van de Eem. we verwachten rond 16:00 weer terug te zijn bij Hemus. we maken dan de boten schoon en bergen deze weer op in de loods.

 

raboes-aantal-kilometers

De Route

Een leuke tocht, die je- ook als ‘nieuweling’ bij Hemus beslist een keer geroeid moet hebben!

De totale lengte is 36 kilometer, maar wees gerust we doen het rustig aan en in etappes. 

Met C4, C3, en C 2 boten ( maximaal 40 deelnemers) roeien we, vanuit Hemus, naar roeivereniging de Eem in Baarn. Daar drinken we koffie of thee met iets lekkers, en wisselen van stuur.

De volgende etappe is naar de jachthaven van het Raboes. Hier is het even uitkijken met in- en uitstappen uit de boot( houd veilig boord en help elkaar zoveel mogelijk!) want de aanlegsteigers zijn behoorlijk hoog.

 

In de familiekamer van de jachthaven kunnen we onze zelf- meegebrachte lunch nuttigen en even gemakkelijk zitten. Ook is er hier ruimte voor een sanitaire stop.

Na de lunch roeien we weer terug naar rv de Eem in Baarn, voor een kopje thee , een sanitaire stop en een wissel van stuurman.

Rond 16.00 uur verwachten we terug te zijn bij Hemus.Na het schoonmaken en binnenbrengen van de boten kan iedereen weer huiswaarts keren.

 

We zien je graag, dus: schrijf je in; de deelname is gratis!

Tot de 26 ste!  

N.B. Dat weekend gaat de zomertijd ook in, de klok gaat een uur vooruit!

 

Wat nemen we (zelf) mee?

Deelnemers zorgen zelf voor proviand en drinken voor onderweg. Wij zorgen voor de koffie en de thee.

Neem voldoende warme (regen) kleding, lunch en water voor onderweg mee.

Kosten?

Er zijn aan deze toertocht geen kosten verbonden.

 

Organisatie van deze toertocht is in handen van de Toercommissie. Je kunt hun bereiken op onderstaande 06-nummers en email-adressen.

 

Eugenie Collard tel: 06-20 93 76 65, email: drallocrfe.[antispam].@gmail.com

Johan van der Werf tel: 06-45 08 56 09, email:frewrednav.j.[antispam].@telfortglasvezel.nl

 

 Inschrijven  of  Uitschrijven  gaat via de rode knoppen onderaan deze pagina. En je hebt de inloggegevens van het afschijfboek nodig.

Klik op de één van de knoppen.

Als je nog niet bent ingelogd in het afschrijfboek dan krijg je eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelde bij het afschrijfboek.

 

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!