Ronde Hoep/ Abcoude (28 km)

dinsdag 30 mei 2023

 
Tijd
08:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 1 mei 2023 t/m zondag 28 mei 2023
Locatie
Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter, Uithoorn
Aantal deelnemers
maximaal 17
Aantal beschikbare plaatsen
5
 

Rondje Ronde Hoep

In de herhaling. 

 

Eerder stond deze tocht ge[land op 13 April, echter door de harde wind kon de toch toen niet doorgaan.

Op 30 mei huren we boten bij roeiverening Michiel de Ruyter in Uithoorn om het rondje “Ronde Hoep” te roeien. We gaan dat doen in wherries en misschien nog een C4

Moeilijkheidsgraad

2 - enige conditie nodig. Niveau : een aantal lage bruggen, soms smalle doorgangen, verder rustig vaarwater.

ronde-hoep-1

 

We varen om de Ronde hoep polder. Een polder die tussen 1100 en 1300 werd ontgonnen door de bewoners.

Een poging om het gebied op de werelderfgoedlijst te krijgen is helaas mislukt, maar wellicht des te beter. Er is dus ook geen UNESCO-toerisme. Maar goed, terzake, we komen immers om te roeien!

 

We vertrekken vanaf het clubhuis van roeivereniging Michiel de Ruyter (Uithoorn) over de Amstel richting Ouderkerk aan de Amstel. Daar aangekomen varen we de Bullewijk op en daarna gaan we bij restaurant de Voetangel de Holendrecht op richting Abcoude. Na Stokkelaarsbrug varen we de Oude Waver op waarna we terugkeren op de Amstel bij Nes aan de Amstel en zo maken we het rondje af naar RV Michiel de Ruyter. De totale lengte van de tocht is 28 km.

 

Datum tocht donderdag 13 aprilronde-hoep-2

Lengte 28 km

Aantal deelnemers: max 17

Vertrek Hemus: 9.15

Terugkomst Hemus 17.00

Inschrijven mogelijk tot 6 april

Kosten: 20 euro

 

Organisatie:      

Marieke Lodder reddolekeiram.[antispam].@hotmail.com 0640575507

Reinand van der Woerd dreowdvr.[antispam].@outlook.com 0620326798

 Inschrijven  of  Uitschrijven  gaat via de rode knoppen onderaan deze pagina. En je hebt de inloggegevens van het afschrijfboek nodig.

Klik op de één van de knoppen.

Als je nog niet bent ingelogd in het afschrijfboek dan krijg je eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelding bij het afschrijfboek.

 

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisators van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.