Roeien op stromend water (Clinic op de IJssel)

zondag 1 oktober 2023

 
Tijd
09:30 tot 19:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 1 mei 2023 t/m vrijdag 22 september 2023
Locatie
R&ZV Daventria, Deventer
Aantal deelnemers
maximaal 20
Aantal beschikbare plaatsen
12
 

1 oktober Roeien op stromend water (Clinic op de IJssel)

Op zondag 1 oktober 2023 zijn we uitgenodigd bij roeivereniging Daventria in Deventer.
 
09.30 uur: verzamelen bij Hemus / De Villa Huis van de Watersport
10.50 uur: aankomst bij Daventria in Deventer met koffie
11:00 uur: inleiding op sturen en roeien op stromend water
12:00 uur: het water op met een stuurman of -vrouw van Daventria
14.30 uur: (ongeveer) lunch in het Gat van Gorssel (een kleine inham) waar de boten op het droge getrokken kunnen worden
17:00 uur: terug bij de vereniging/ schoonmaken omkleden
18:00 uur: vertrek Amersfoort  
19:00 uur: terug in Amersfoort
 
Roeien op stromend water is weer een hele andere ervaring en kent ook veel veiligheidsaspecten. Daarom krijgen we eerst een korte briefing over roeien op stromend water. Hoe ga je om met keerdammen en hoe kun je ze gebruiken als je stroomopwaarts vaart.
Wat zijn de risico's  van bijvoorbeeld de scheepvaart;
 
We varen onder begeleiding van ervaren stuurlieden van de vereniging. Eerst stroomopwaarts richting Zutphen. Het Gat van Gorssel is zeer geschikt om te lunchen. Hier beslissen we of we nog verder gaan stroomopwaarts of omkeren naar Deventer. Op de terug weg hebben we stroming mee wat weer een hele andere ervaring is. Verwachting is rond 35 km varen.
 
Inbegrepen:
  • Koffie bij Daventria.
  • Een kopje koffie/thee en iets om er bij te nuttigen tijdens de lunch-stop.
Zelf meenemen van huis: de lunch en drinken
 
Wij hebben er zin in. Er kunnen maximaal 20 roeiers mee dus schrijf je snel in.

 

 Inschrijven  of  Uitschrijven  gaat via de rode knoppen onderaan deze pagina. En je hebt de inloggegevens van het afschrijfboek nodig.

Klik op de één van de knoppen.

Als je nog niet bent ingelogd in het afschrijfboek dan krijg je eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelding bij het afschrijfboek.

 

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisators van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.