Apeldoorns kanaal richting Dieren (38 km)

woensdag 17 juli 2024

 
Tijd
09:00 tot 17:00 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 17 februari 2024 t/m maandag 15 juli 2024
Locatie
RV de Grift
Aantal deelnemers
minimaal 8, maximaal 20
Aantal beschikbare plaatsen
16
 

Het Apeldoornskanaal 17 juli

Op woensdag 17 juli gaat we met de toertochtgroep naar Apeldoorn om te roeien op het Apeldoornskanaal, een toch met veel bruggen.

We vertrekken bij Hemus om 09:00. We roeien vandaag 38 km. 

apeldoornskanaal-2apeldoornskanaal-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

schematisch-weergave-apeldoornskanaal-ri-dieren

 

 

 

Het Apeldoorns kanaal loopt vanaf de IJssel bij Dieren en komt voorbij Hattem weer terug bij de IJssel.

Het kanaal heeft 5 panden (een deel van het kanaal dat dmv een sluis of stuw één waterhoogte heeft) en er zijn 5 sluizen en één stuw om het waterniveau in stand te houden.

1e pand: 13,21 m + NAP (ARVdeGrift)

  • 2e pand: 10,80 m + NAP
  • 3e pand: 8,27 m + NAP
  • 4e pand: 5,55 m + NAP
  • 5e pand: 4,00 m + NAP

Op de schematische kaart staan de afstanden vanaf de Grift (zuidelijke pand) en vanaf de sluis benoorden Apeldoorn aangegeven. We starten in de buurt van de dam en roeien +/- 19m km richting Dieren. 

De doorvaart van de bruggen wordt aangegeven in decimeters (H10 W60 is dus 1 meter hoog en 6 meter breed).

Een roeiboot met sculls kan, zonder de riemen te slippen, nog net door een brug W60. Bij een hoogte onder H10 wordt het opletten dat je niet je achterhoofd stoot. Bij bruggen tot ca H8 volstaat nog om naar voren te leunen; bij lagere bruggen moet men achterover gaan liggen, en zo ook bij de combinatie met slippen van de riemen.

 

LET OP: de hoogte is afhankelijk van de waterstand in het kanaal en kan dus lager uitvallen. Bij sommige doorgangen is het water bijzonder ondiep (met name bij de lage vaste bruggen ligt veel puin en andere rommel op de bodem). Ook daar waar beken in het kanaal uitmonden kan het ondiep zijn door sediment.

apeldoornskanaal-4apeldoornskanaal-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten van de tocht  is begroot op €15 per persoon. Deze kosten kunnen hoger of lager uitvallen en worden dan verrekend.

 

Organisatie toertocht Apeldoornskanaal:

Teja        > mobiel 06-44072324

Reinand > mobiel 06-20326798

 

 Inschrijven  of  Uitschrijven  gaat via de rode knoppen onderaan deze pagina. En je hebt de inloggegevens van het afschrijfboek nodig.

Klik op de één van de knoppen.

Als je nog niet bent ingelogd in het afschrijfboek dan krijg je eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelding bij het afschrijfboek.

 

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisators van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.

 

 

Inschrijven