Bollentocht bij Spaarne (29 km)

zondag 21 april 2024

 
Tijd
08:03 tot 18:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 19 februari 2024 t/m maandag 15 april 2024
Locatie
KR & ZV Het Spaarne
Aantal deelnemers
minimaal 10, maximaal 13
 

Bollentocht Spaarne 21 april.

Zondag 21 april gaan we naar Heemstede. We zijn te gast bij KR & ZV Het Spaarne (Marisplein 5, 2102 AC Heemstede) en maken een mooie bollentocht!

bollentocht-2024-7De KR&ZV Het Spaarne organiseert een fleurige toertocht door de Bollenstreek rond Haarlem. We sluiten aan bij hun Nationale Bollentocht, een tocht voor roeiers uit het hele land gehouden op de zondag waarop de praalwagens van het bloemencorso in de Haarlemse binnenstad staan. De tocht is ongeveer 30 km lang en wordt geroeid in wherry’s en een C2x+. Er is plaats voor 13 roeiers, 2x wherry, 1 x C2x+ en een wherry die gedeeld wordt met RV De Eem uit Baarn.

 

bollentocht-2024-6

Vanaf de roeivereniging gaan we zuidwaarts over het Spaarne tot aan het oude gemaal Cruquius. Het is een van de drie gemalen die de Haarlemmermeer in 1838 hebben drooggelegd. Tegenwoordig is het een museum. We gaan de Ringvaart op, en passeren een aantal lage bruggen!

De tocht voert door de kleurrijke bollenvelden ten zuiden van Haarlem. Daar, in de ambachtelijke brouwerij Klein Duimpje in Hillegom, vlak bij de Keukenhof, wordt geluncht. Door de Leidse Trekvaart gaat de tocht terug naar Haarlem. Indien de tijd het toelaat gaan we in Haarlem de boten uit om de praalwagens van het corso van dichtbij te bekijken. Vervolgens gaan we via de stadsgrachten (bij de bruggen zal het slippen in praktijk gebracht moeten worden) Haarlem uit en komen we weer op het Spaarne terecht. Tegenover de Paltrokmolen/houtzaagmolen “de Eenhoorn” ligt onze eindbestemming, KR & ZV Het Spaarne.bollentocht-2024-8

Kosten van de tocht inclusief lunch (NB drankjes voor eigen rekening) is begroot op €40 per persoon.

 

Organisatie toertocht Het Spaarne:

Teja Feith            > e-mail htieft.[antispam].@me.com > mobiel 06-44072324

Lia Schreurs       > e-mail  85sruerhcsail.[antispam].@gmail.com > mobiel 06-40924758

 

 Inschrijven  of  Uitschrijven  gaat via de rode knoppen onderaan deze pagina. En je hebt de inloggegevens van het afschrijfboek nodig.

Klik op de één van de knoppen.

Als je nog niet bent ingelogd in het afschrijfboek dan krijg je eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelding bij het afschrijfboek.

 

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisators van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.

 

 

Inschrijven