Jaarlijkse Snerttocht

zaterdag 26 november 2022

 
Tijd
16:00 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 15 februari 2022 t/m vrijdag 25 november 2022
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 25 november 2022
Locatie
Hemus de Villa
Aantal deelnemers
maximaal 50
Aantal beschikbare plaatsen
47
 

Beste roeiers,

snert

De jaarlijkse snerttocht is altijd de afsluiting van een mooi toertocht seizoen.

Op zaterdag 26 november organiseert de Toercommissie van Hemus weer deze tocht voor alle  Hemus-leden. We varen een stuk richting het wisselvlot en keren weer terug naar Hemus. Daar leggen we even aan om wat te drinken en op te warmen om daarna door te varen naar de Koppelpoort. Het wordt een unieke gebeurtenis. Kom op tijd, 16:15 uur,  in de Villa!

 

Inschrijven of uitschrijven gaat via de knop onderaan deze pagina. Klik op de link Inschrijven of Uitschrijven, je krijgt dan eerst de vraag om in te loggen bij e-captain. Dit is gelijk aan je aanmelde bij het afschrijfboek.

 

Voor deze ene keer wordt er een uitzondering gemaakt op de regel dat we niet in het donker roeien. Daarom zijn we extra voorzichtig en varen alleen gestuurd, houden stuurboordwal, geven elkaar de ruimte, maar blijven bij elkaar en weten dat we géén wedstrijd roeien.

Op elke boot komt op de voorplecht een stormlantaarn. Het is leuk (en veiliger) als verder zoveel mogelijk deelnemers zelf ook een wit en/of rood fietslampje op hun kleding kunnen vastmaken.  Zeker voor de boeg en de stuur; die dragen bij voorkeur over hun kleding ook nog zo'n geel reflecterend hesje. Neem dus een lampje en hesje mee als je die hebt of kunt lenen. Een waterdichte zaklantaarn kan ook handig zijn. Wil je de boot versieren met verlichting dan kan dat ook.

Voor de veiligheid volgt de coachboot de vloot, voor eventualiteiten (06-24769809 of de villa 033-4669860).img-3486

 

Het wordt niet alleen donker, maar hoogstwaarschijnlijk ook koud. Dat hoort er bij. Bovendien is er een grote kans dat je mag sturen. Dus neem geschikte warme / regen kleding mee. De indeling van de boten doen wij en dat hoor je vlak voor vertrek.

 

De bootindeling wordt om 16:30 uur bekendgemaakt, boten worden klaargemaakt en de eerste boot vertrekt rond 16.45 uur rustig richting Baarn. Bij het wisselvlot  wordt kort (!) aangelegd: voor wisseling van stuur. Snel, snel, echt snel, want we kunnen niet met alle boten aan het vlot blijven liggen. Werk hier aub aan mee.

 

 

Rond 18:15 zijn we weer bij de Villa, drinken iets warms en stappen weer in de boot richting de Koppelpoort. Bij terugkeer op Hemus is er dan de snert, met een en ander lekkers er bij, de magen kunnen worden gevuld. Dit eten wordt je, evenals de warm drank halverwege aangeboden door de organisatie. Ook een kopje koffie of thee kun je vrijelijk nuttigen. Alle andere drankjes reken je zèlf af via je barkaart.

Het is warm en droog binnen. Er is gelegenheid voor een optreden, alleen of met anderen. Gezelligheid troef. Maar we sluiten af om 21:30 uur en ruimen samen even op.

 

Tot slot, we rekenen op je aanwezigheid. Mocht er onverhoopt een kink in de kabel komen, bericht ons dan zsm, want dan moet de bootindeling worden aangepast.

Mocht het die dag/avond voortdurend hagelen, stormen en/of onweren, dan roeien we niet maar gaan we wel om 18:00 uur drinken en eten. Je hoort daarover uiterlijk begin van die middag. Geen bericht, goed …..

Let op: Binnen een paar minuten nadat je de inschrijving of uitschrijving hebt bevestigd ontvang je een mail met de bevestiging.

Het kan zijn dat deze bevestiging in de Spambox terecht komt. Heb je geen bevestiging ontvangen kijk dan eerst in je spambox!

 

Met warme snertgroet, 

Hemus Toercommissie

 

 

Inschrijven