Spaarnetocht

woensdag 13 april 2022

 
Inschrijfperiode
vrijdag 18 maart 2022 t/m dinsdag 12 april 2022
Aantal deelnemers
maximaal 20
Aantal beschikbare plaatsen
12
 

Woensdag 13 april gaan we naar Heemstede. We zijn te gast bij KR & ZV Het Spaarne (Marisplein 5, 2102 AC Heemstede) en maken een mooie bollentocht!

De lengte van de tocht is ongeveer 29 kilometer en wordt geroeid in wherry’s.

Vanaf de roeivereniging gaan we zuidwaarts over het Spaarne tot aan het oude gemaal Cruquius. skagit-valley-tulip-festival-133Het is een van de drie gemalen die de Haarlemmermeer in 1838 hebben drooggelegd.

Tegenwoordig is het een museum. We gaan de Ringvaart op, en passeren een aantal lage bruggen! We roeien langs de bloembollenvelden in Hillegom en Lisse. In de buurt van Hillegom gaan we picknicken, neem hiervoor je eigen lunch en drinken mee.We vervolgen onze tocht en gaan via de Leidse Trekvaart richting Haarlem. We passeren maar liefst 11 bruggen! 

 

Haarlem telt ongeveer 150.000 inwoners en heeft meer dan 750 jaar stadsrechten. Aan bakboordzijde zien we de grote kathedraal de nieuwe Sint Bavo. Deze kathedraal is gebouwd in 1895 en is van de hand van bouwmeester J.Th.J. Cuypers. Direct na de Bavo gaan we de Raamsingel op, waar we bij de bruggen het slippen in praktijk moeten brengen. Na deze oefening komen we weer op het Spaarne. Tegenover de Paltrokmolen/houtzaagmolen “de Eenhoorn” ligt onze eindbestemming,  KR & ZV Het Spaarne.

 

We gaan zonder files huiswaarts en blijven bij Het Spaarne eten. Rond 18.30 wordt de “ Spaarne-hap” geserveerd. We verwachten om 20.30 terug te zijn bij Hemus.

 

Kosten van de tocht inclusief maaltijd (NB drankjes voor eigen rekening) is begroot op €30 per persoon.

 

Organisatie toertocht Het Spaarne:

Teja Feith            > e-mail htieft.[antispam].@me.com > mobiel 06-44072324

Marieke Bos      > e-mail  reddolekeiram.[antispam].@hotmail.com > mobiel 06-40575507

 

Betaling:

De kosten voor de toertocht zijn gebaseerd op een schatting van de daadwerkelijk te maken kosten.

Het inschrijfgeld wordt in twee delen van je bankrekeningnummer geïncasseerd door de penningmeester van Hemus. Na aanmelding betaal je 10 euro aanbetalingskosten. Dit bedrag wordt bij annulering van de toertocht niet teruggestort. Na afloop van de tocht betaal je het restbedrag op basis van nacalculatie van de gemaakte kosten. Chauffeurs ontvangen een onkostenvergoeding voor de gereden kilometers.

 

Annuleren:

Mocht je toch niet mee kunnen met de toertocht, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de organisators van de betreffende toertocht. Probeer ook zelf een vervanger te regelen. Met name als je kort van tevoren annuleert. Dan is er door de organisatie namelijk al een plaatsje voor je gereserveerd in een auto en in een roeiboot.