Kerkboot Sneek

zaterdag 20 augustus 2022

 
Inschrijfperiode
vrijdag 1 april 2022 t/m vrijdag 1 juli 2022
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 juli 2022
Aantal deelnemers
minimaal 16, maximaal 17
Aantal beschikbare plaatsen
1
 

Sneek, Fryslân - roeien in de Kerkboot op zaterdag 20 augustus 2022

We varen vanuit roeivereniging de Geeuw in Sneek met ons allen in een bijzondere boot, namelijk een Finse, houten Kerkboot.kerkboot Deze boot werd vroeger gebruikt door de Finnen om samen naar de kerk te gaan, vandaar de naam.

Met veertien roeiers onder leiding van twee stuurlui roeien we daarmee over de Friese wateren. Je zit met je tweeën naast elkaar op een rolbankje en je roeit ongeklipt met ieder een riem. Boordroei-ervaring is niet perse vereist, maar wel prettig. De boot is lang en breed, maar roeit verrassend licht en het leuke is: je stapt met z'n allen in één boot!

 

Vertrek

We vertrekken om 8.00 uur vanuit Hemus en stappen rond 10.00 u. bij roeivereniging de Geeuw in de kerkboot.

 

Na een mooie tocht over de Friese wateren met een stop voor koffie en appeltaart op het “starteiland” op het Sneekermeer, zijn we rond 16.30 terug bij de vereniging, waar we kunnen douchen en verkleden. In Sneek gaan we samen een hapje eten (op eigen kosten) om daarna terug te rijden. Rond 21.00 u. zijn we terug in Amersfoort.

 

Inschrijven:

Meld je tijdig aan, want er zijn beperkte plaatsen (16 maximaal)

 

Je kunt je inschrijven tot 1 juli 2022 door hieronder op “aanmelden” te klikken. Je dient dan wel ingelogd te zijn bij E-captain.

Na afronden krijg je een binnen een paar minuten een bevestiging in je mailbox. Dit kan ook de spambox zijn dus kijk daar ook even.

Als dat niet binnen een paar minuten gebeurt, is er iets fout gegaan.

Stuur dan een e-mail naar de contactpersoon.

Geef bij aanmelding s.v.p. aan of je een auto hebt, wilt rijden en hoeveel mensen mee kunnen rijden.

Geef ook aan of je B1/B2 –bewijs of boordervaring hebt.

Als de tocht “vol ”is, kun je je opgeven als reserve. Er kan altijd iemand op het laatste moment verhinderd zijn en dan kun je alsnog mee.

 

De kosten

De kosten voor de tocht bedragen € 36.00 inclusief vervoer per auto, boothuur, koffie en appeltaart op het Sneekermeer en roeiplezier. Neem voor de lunch onderweg een lunchpakket en voldoende drinken mee.

 

Tot ziens tot Sneek,

Reinand van der Woerd en Tjalling van Asbeck

.